Vizită la Universitatea „Ștefan cel Mare”

În cadrul vizitei la Universitatea Ștefan cel Mare”, d-na  conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi, decan al Facultății de Științe ale Educației, le-a făcut elevilor din clasa a XII-a E (diriginte prof. Găitan Angela) o prezentare generală a ceea ce înseamnă USV (facultăți, programe de studii, programe post-universitare, dotări etc.) precum și domeniul pe care îl vizează activitatea în cadrul facultății al cărei decan este. Apoi, d-na lector univ. dr. Elena Bujorean a discutat cu elevii în legătură cu criteriile de alegere a carierei, cu felul în care trebuie să evite anumite capcane”, despre profile ocupaționale etc.

Cea de a doua facultate vizitată a fost Facultatea de Educație Fizică și Sport. Elevii au fost conduși de d-na asistent univ. dr. Maria Daniela Crăciun la sala de sport, terenul acoperit de sport din campusul universității, la bazinul de înot și recuperare precum și în sălile in care se învață și se practică kinetoterapia. Câțiva studenți de la Kinetoterapie și motricitate specială au completat prezentarea făcută de d-na asistent univ., vorbindu-le elevilor despre felul în care au ales ei acest domeniu de studiu și despre satisfacțiile deja avute în practicarea celor învățate.

vizita_la_universitatea_stefan_cel_mare

La ambele facultăți vizitate, elevii au fost invitați cu căldură să se alăture colegilor lor mai mari și să devină, în viitorul apropiat, studenți ai USV.