Vizită la Centrul de recuperare Emanuel al Fundației FARA

Prima zi din cadrul săptămânii „Școala altfel ”a debutat pentru elevii  clasei a X-a F cu activități sensibile,  care  au urmărit educarea elevilor prin artă, prin frumos, dar și  prin promovarea unor valori umane: toleranță, bunătate ș.a.

scoala_altfel_clasa_axa_f_1_ziua_1Astfel, îndrumați de prof. diriginte Popescu Ana- Mihaela, în colaborare cu d-l bibliotecar Gabriel Chiricheș de la  Biblioteca LPS, elevii au urmărit filmul „Micul prinț”, 2015, în regia lui Mark Osborne, adaptare animată a cărții cu același titlu, a lui Antoine de Saint-Exupery. Povestea  emoționantă și plină de semnificații a personajelor a pregătit atmosfera pentru următoarea activitate, coordonată de prof. Popescu Ana-Mihaela și preot Știubianu Cristian, vizita la Centrul de recuperare Emanuel al Fundației FARA, pentru copii cu autism, sindrom Down, deficiențe locomotorii, de limbaj etc. Aici, managerul de proiect, d-na Știubianu Angela, le-a vorbit elevilor despre nevoile speciale ale acestor copii, dar și despre modul în care se realizează ședințele de terapie și recuperare. Elevii din clasa a X-a F au socializat cu micuții pacienți, oferindu-le cadouri care le-au adus zâmbete pe chipuri.

scoala_altfel_clasa_axa_f_3_ziua_1

A fost o zi de școală altfel, în care elevii au învățat să fie mai deschiși către persoanele cu nevoi speciale, să fie mai atenți la problemele semenilor, să fie dispuși să ajute, să fie mai sensibili.