Vizită la Căminul pentru bătrâni “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava

Vineri, 24.03.2017, în cadrul temei “Dăruiește un strop de fericire”,24 clasa a XII-a E a făcut o vizită de caritate la Căminul pentru bătrâni “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, împreuna cu prof. coord. Angela Găitan.

Căminul pentru bătrâni „Sf. Ioan cel Nou” este situat pe drumul ce duce la Cetatea de Scaun și  a fost construit între anii 1992-1995. Complexul adăpostește 30 de persoane în vârstă, fără mijloace de întreținere și aparținători. Acestea au primit de la elevi fructe și dulciuri, iar câteva eleve au ajutat la treburi în bucătăria căminului.

Unul dintre locatarii căminului, care impresionează orice vizitator, este o doamnă în vârstă de 103 ani. Aceasta a fost învățătoare și ne-a povestit că cel mai mult i-a plăcut istoria. Este cu știrile la zi, citește din ziarele pe care le primește și declară că este la curent cu tot ce se întâmplă în lume. În rest, bătrînețea cu problemele ei.

A fost o experiență care i-a marcat pe elevi, făcându-i pe aceștia să conștientizeze faptul că, spre deosebire de persoanele pe care le-au vizitat, ei sunt la o vârstă minunată, că sunt plini de energie și sănătate, iar această sănătate trebuie păstrată cât mai mult timp. Mai mult decât atât, au înțeles cât de importantă este familia. Și au mai înțeles că fiecare om ar trebui să fie mai atent cu persoanele în vârstă pentru că acestea au nevoie de ajutor.

Redactat: prof. Găitan Angela