Micii ceramiști

Într-o lume a informatizării, a vitezei, a noului, în care de cele mai multe ori se promovează kitch-ul, adevăratele valori culturale, comori inestimabile ale unui popor încep să se piardă. Tradiţiile, obiceiurile, portul şi folclorul sunt comori inestimabile ce definesc un popor făcându-l unic, statornic şi nemuritor în ciuda scurgerii timpului.

Pornind de la acestă idee, în data de 21 aprilie 2016, elevii clasei I de la Liceul cu Program Sportiv- Suceava, îndrumați de profesor pentru învățământ primar Croitoru Ana Daniela, au desfășurat activitatea ,,Micii ceramiști,, în colaborare cu Asociația Culturală KULT- ART din Suceava.

micii_ceramisti_lps_suceava_2Scopul a fost valorificarea potenţialului creator al elevilor cu privire la capacitatea acestora de a realiza obiecte din ceramică, iar dintre obiectivele propuse și realizate, punctez: valorificarea talentului şi a aptitudinilor artistice ale copiilor, dezvoltarea simţului artistic şi a capacităţii de a comunica prin intermediul artei, antrenarea elevilor în activităţi directe şi variate ce duc la formarea şi afirmarea personalităţii creatoare prin valorizarea potenţialului artistic tradiţional.

micii_ceramisti_lps_suceava_1Activitatea s-a desfășurat cu succes la Atelierul de Ceramică din Mariței, comuna Dărmănești, județul Suceava.
Sub directa îndrumare a voluntarilor de la Kult Art, copiii au învățat etapele realizării unui produs ceramic, dupa care au aplicat practic unele dintre ele.

 

Produsele finale vor fi expuse în expoziția Asociației Culturale KULT- ART, dupa care vor fi distribuite elevilor.

micii_ceramisti_lps_suceava_3