Lumea în imagini

În cadrul Zilei Mondială a Educației, pe 5 octombrie 2017, doamnele profesoare Ciubotariu Alina-Raluca și Dobroghii Alina-Daniela au coordonat activitatea „Lumea în imagini”, la care au participat elevii claselor a XI-E și a XII-a E de la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Activitatea a debutat cu prezentarea unor definiții ale educației, aparținând unor personalități din România și de peste hotare. În continuare, elevi din cele două clase participante le-au prezentat colegilor imagini cu școli reprezentative din lume, dar și experiențe din mobilitățile europene.

Alexandra Huțanu și-a adus aminte cu plăcere despre activităţile din cadrul Europa Festival, ediţia a III-a, din cadrul Proiectului „Young Europeans on stage: Let’s vote!”, ce s-a desfăşurat în Mayenne, Franţa. Această manifestare a fost organizată de „La Maison de l’Europe en Mayenne”, participând 400 de tineri din opt ţări europene. A participat la întreceri sportive, la activităţi muzicale şi de artă și la concursurile „Eurovision” și „Descoperiţi comoara”. A apreciat implicarea tinerilor europeni în activităţile propuse şi calitatea întâlnirilor sportive şi culturale. A avut șansa, ca toți ceilalți participanți, de a se întâlni cu membri ai Parlamentului European, adresându-le întrebări referitoare la politica partidelor din care fac parte, dar şi la alte teme de interes pentru ei.

Cu interes a fost urmărită și Dugan Andreea care a avut ocazia să participe, în cadrul ERASMUS+ KA219 PROJECT “Culture and identity of European Teenagers”, la o mobilitate în Spania, la Instituto Augustobriga din Navalmoral de la Mata, dar și în Norvegia, alături de colegul ei Cosmin Floare. Experiențele celor doi au fost unice, remarcând diferențe între cele trei sisteme de învățământ. Despre mobilitatea din Dublin, Irlanda, din cadrul aceluiași proiect, au vorbit elevele Naherniac Andreea și Naherniac Diana. A fost o întâlnire interesantă, remarcând, printre altele, uniformele deosebite ale colegilor irlandezi.

Ioana Șpac le-a expus celor prezenți care sunt avantajele unei vizite în China, dorința ei fiind de ajunge în această țară asiatică. A avut oportunitatea de a participa la un curs organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, finalizat cu obținerea unui certificat de limbă chineză, nivelul B1.

A fost o activitate atractivă, elevii demonstrând un viu interes pentru noutățile din domeniul educației.

Redactat: Prof. Ciubotariu Alina-Raluca