LPS Suceava luptă pentru o clasare cât mai bună la turneul final

Echipa de rugby în 15 sub 18 ani a Liceului cu Program Sportiv Suceava a reuşit să ajungă între cele mai bune opt echipe din ţară, iar în această săptămână luptă pentru un loc cât mai bun în clasament la turneul final al Campionatului Naţional ce se desfăşoară de ieri şi până duminică la Bucureşti. Cele opt echipe au fost împărţite prin tragere la sorţi în două grupe, sucevenii având oarecum noroc să nu pice în grupa în care sunt cel puţin trei candidate la medalii. Echipa LPS Suceava, pregătită de antrenorii Dumitru Livadariu, Codrin Prorociuc şi Marcel Creţuleac, va juca în grupa Albastră, din care mai fac parte echipele CS Universitatea Cluj, CS Dinamo Bucureşti şi Poli Iaşi, din grupa Roşie făcând parte CSŞ 2 Baia Mare, CT „Nicu Golescu” Bucureşti, CSŞ Bârlad şi CNAV Bucureşti.

Aseară, sucevenii urmau să înceapă meciurile din grupă cu o confruntare în compania celor de la CS Universitatea Cluj, de la ora 18.15. Miercuri, de la 17.00, sucevenii vor întâlni formaţia CS Poli Iaşi, iar vineri, în ultimul meci al grupei, vor juca împotriva echipei CS Dinamo Bucureşti. În funcţie de rezultatele obţinute, LPS Suceava va juca mai apoi meciul pentru locul în clasament, sâmbătă fiind programate partidele pentru locurile 7 – 8 şi 5 – 6, iar duminică, finala mică şi finala mare, ultimul meci urmând să stabilească echipa campioană din acest sezon în Campionatul Naţional pentru juniori sub 18 ani.

„Pot să spun că am avut oarecum noroc la tragerea la sorţi, deoarece puteam să picăm în cealaltă grupă, unde cel puţin trei echipe sunt favorite la medalii. Sper să facem o figură frumoasă şi să ne autodepăşim pe teren, astfel încât să urcăm cât mai sus în clasamentul final. În aceste condiţii ne dorim să ajungem în primele patru, ceea ce ar fi o performanţă foarte bună pentru clubul nostru, în condiţiile în care echipa noastră este formată doar din jucători din judeţul nostru, iar celelalte echipe şi-au adus jucători din toate zonele ţării”, a declarat antrenorul Dumitru Livadariu.

LPS Suceava va aborda turneul final cu un lot format din 20 de jucători: Clim, Medrihan, Stanciuc, Tăuteanu, Drăghia, Serdenciuc, Papuc, Sandu, Netbai, Giurcă, Cora, Zimbru, Rusu, Avrămoaia, Beldie şi Ţârdea, Camilar, Mânzâlică, Mareniuc şi Ogică.