LPS Suceava a reuşit să se califice la turneul final al Campionatului Naţional

Echipa de handbal juniori II a Liceului cu Program Sportiv din Suceava a reuşit zilele trecute performanţa de a se califica la turneul final al Campionatului Naţional, între cele mai bune opt echipe din ţară. Handbaliştii pregătiţi de antrenorul Răzvan Bernicu au avut o evoluţie foarte bună la turneul semifinal II, grupa A, ce s-a disputat la Odorhei, şi au terminat la final pe locul II. Sucevenii au început cu dreptul turneul de la Odorhei şi s-au impus cu 34 – 28 în disputa cu HC Farul Constanţa. În meciul doi, LPS-ul a pierdut cu Turda, scor 29 – 23. În ultimul meci, cel decisiv pentru calificarea la turneul final, sucevenii au făcut risipă de energie şi s-au impus la 19 goluri diferenţă în disputa cu CSŞ Craiova, scor 39 – 20, după ce la pauză era 16 – 8.

„În meciul cu Farul jucătorii noştri au început cu un anumit trac, ce s-a văzut în greşelile tehnice comise, dar în partea a doua au jucat exemplar şi au obţinut o victorie clară. În meciul decisiv cu Craiova am făcut cel mai bun meci de la acest turneu, succes ce ne-a asigurat calificarea la turneul final. Sper să arătăm aceeaşi faţă şi la faza finală, unde vom trata fiecare meci ca pe o finală. La începutul campionatului ne-am propus să ajungem la turneul semifinal II şi ne-am îndeplinit obiectivul, dar mă bucur că am ajuns în primele opt din ţară şi orice loc mai sus este un bonus pentru noi”, a declarat antrenorul Răzvan Bernicu, ce a fost ajutat de colegul său Petru Brânduşe la acest turneu.

LPS Suceava a folosit la turneul semifinal II de la Odorhei un lot de 15 jucători format din: Cosmin Moglan, Antonio Pintilei, Ciprian Antoneac, Emanuel Muntean, Bogdan Cozorici, Ovidiu Cozorici, Ioan Muntean, Robert Alupoaie, Claudiu Lăzurcă, Lucian Rusu, Vlad Niculică, Florin Mihăescu, Ionuţ Logofătu, Ciprian Pascariu şi Alexandru Păstru.

Turneul final al Campionatului Naţional de Handbal pentru juniori II va avea loc în perioada 15 – 19 mai, într-o locaţie ce nu a fost stabilită încă.

Redactat: Marius Șuiu
Sursa: www.monitorulsv.ro