LPS Suceava a reuşit să câştige medalia naţională de bronz la juniori II

Echipa de handbal juniori II a Liceului cu Program Sportiv din Suceava a reuşit o performanţă notabilă la nivel de ţară, după ce a câştigat medalia de bronz în Campionatul Naţional rezervat acestei categorii de vârstă. Această medalie vine la o săptămână după titlul de campioni naţionali de juniori III, câştigat de o echipă a LPS din care au făcut parte şi câţiva handbalişti ce joacă şi la juniori II. Elevii antrenorului Răzvan Bernicu au avut un parcurs foarte bun în acest an, deşi au început mai greu, cu 8-9 jucători, dar pe parcurs echipa şi-a revenit. La turneul final ce a avut loc zilele trecute la Sighişoara sucevenii au ajuns în finala mică, după o înfrângere în faţa Bacăului, echipă ce avea să devină campioană. Duminică, în finala pentru medalia de bronz, LPS a întâlnit din nou Academia Minaur Baia Mare, o echipă în faţa căreia a pierdut în ultimul minut al meciului din grupă. Confruntarea din finala mică a fost din nou spectaculoasă şi echilibrată, câştigătoarea stabilindu-se după reprizele de prelungiri. Pe parcursul celor două reprize ambele echipe au fost la conducere pe tabelă, la pauză sucevenii având un avantaj minim, 14 – 13.

Sucevenii puteau să încheie meciul în ultimele 15 secunde din timpul regulamentar

În ultimele 15 secunde din repriza a doua, la scorul de 22 – 22, elevii lui Răzvan Bernicu au avut şansa de a încheia meciul, dar au ratat atacul şi meciul s-a dus în prelungiri, fiind câştigat de LPS cu 27 – 26.

„Mă bucur că ne-am luat revanşa în faţa băimărenilor, după unul dintre cele mai frumoase şi spectaculoase meciuri ale turneului. Această medalie este una mai valoroasă, dacă ne gândim că-n primele patru clasate sunt trei cluburi private, ce investesc enorm la copii şi juniori, aduc cei mai buni jucători din ţară şi de aceea va fi tot mai greu, noi fiind club de stat. Meritul este al copiilor şi al întregului staff, fiind munca noastră de câţiva ani buni în pregătire. Această generaţie 1999-2000 a spart gheaţa şi sper să-i ţinem aici în continuare, dar pentru acest lucru vom avea nevoie de sprijin financiar”, a explicat antrenorul Răzvan Bernicu.

Tehnicianul sucevean a mulţumit familiei pentru sprijin, deoarece a avut un an greu în care a fost mai tot timpul plecat, copiilor ce s-au dăruit în teren, ignorând de multe ori oboseala şi micile accidentări, colegilor de la secţia de handbal, ce l-au ajutat, părinţilor, conducerii liceului, partenerilor Cristals of London, Pellini Caffe, Tipografia Celestin, Tarsin şi SC Playbook SRL, dar şi tatălui său, regretatul director, profesor şi antrenor la LPS Dumitru Bernicu, cel care l-a ajutat foarte mult şi căruia îi dedică ambele medalii, de la juniori II şi III.

LPS Suceava a câştigat această medalie naţională de bronz la juniori II cu un lot format din 16 jucători: Cosmin Moglan, Antonio Pintilei, Ciprian Antoneac, Emanuel Muntean, Bogdan Cozorici, Ovidiu Cozorici, Ioan Muntean, Robert Alupoaie, Claudiu Lăzurcă, Lucian Rusu, Vlad Niculică, Florin Mihăescu, Ionuţ Logofătu, Ciprian Pascariu, Samuel Stanciuc şi Alexandru Păstru.

Redactat: Marius Șuiu
Sursa: www.monitorulsv.ro