LPS Suceava este noua campioană naţională la juniori III

După o pauză de opt ani, Liceul cu Program Sportiv din Suceava a reuşit din nou să câştige un titlu naţional la handbal juniori III. Echipa pregătită de antrenorul Iulian Dugan a devenit ieri campioană a României, la capătul unui turneu final ce a avut loc la Bacău. Pe lângă acest titlu, sucevenii au avut şi două premii individuale, Claudiu Lazurcă fiind desemnat cel mai bun jucător al turneului, în timp ce Albert Vizitiu a primit titlul cel mai bun inter dreapta. Echipa LPS Suceava a reuşit să câştige fără probleme toate cele trei meciuri din grupă şi astfel să se califice în semifinale de pe locul I. Sucevenii au debutat în compania celor de la CSM Bucureşti, scor 40 – 25, la pauză 18 – 12, în meciul doi au trecut de CSM Sfântu Gheorghe cu 31 – 23(18 – 11), iar mai apoi au încheiat duelurile din grupă cu o victorie în faţa contracandidatei la locul I, CS Olimpic Târgu Mureş, scor 34 – 25(17 – 16). În semifinale, LPS Suceava a întâlnit echipa LPS Vaslui, una pe care a mai învins-o de trei ori în prima fază a campionatului. Meciul a fost unul echilibrat în mare parte, cu momente mai bune pe final de reprize de partea sucevenilor. În ultima jumătate a reprizei secunde, elevii lui Iulian Dugan s-au apărat mult mai bine şi şi-au surprins adversarii pe contraatac, impunându-se cu 29 – 25, după ce la pauză au avut 15 – 10.

Sucevenii au învins LPS Cluj în finala mare cu 33 la 24

În finala mare, LPS Suceava a întâlnit LPS Cluj, o echipă ce a trecut în semifinale de Târgu Mureş cu 31 – 27. Primele 10 minute ale meciului pentru aur au fost echilibrate, dar mai apoi sucevenii s-au distanţat încet-încet, graţie realizărilor individuale ale lui Lazurcă, Muntean şi Vizitiu, dar şi a jocului bun pe extreme făcut de Gabinat şi Bejan, plus evoluţia foarte bună a portarilor Babiuc şi Andreescu. La pauză, sucevenii conduceau cu 18 – 14, dar în partea a doua şi-au mărit avantajul câştigând la 9 goluri, scor 33 – 24.

„Felicit jucătorii pentru felul în care au abordat tot campionatul, dar mai ales turneul final, pentru faptul că au crezut în şansa lor. Și-au dorit foarte mult o medalie şi au demonstrat acest lucru prin jocul foarte bun din teren. Mulţumim părinţilor ce au fost alături de noi şi ne-au încurajat din tribune de la primele turnee, la turneul final toată lumea din sală fiind de părere că Suceava a avut cea mai frumoasă şi fair-play galerie. În plus vreau să le mulţumesc tuturor celor ce au crezut în noi. În semifinale am reuşit să trecem de Vaslui, o echipă cu care în mod normal, după valoare, ar fi trebuit să jucăm în finala mare”, a explicat antrenorul Iulian Dugan.

LPS Suceava a abordat turneul final  şi a câştigat titlul de campioană a României cu un lot format din 16 jucători: portarii Alexandru Babiuc şi Ionuţ Andreescu şi jucătorii Sebastian Măirean, Tudor Munteanu, Albert Vizitiu, Robert Chirilă, Casian Gabinat, Samuel Stanciuc, Mihnea Bejan, Lucian Andriescu, Claudiu Lazurcă, Cristian Țugurlan, Ionuţ Huţan, Sebastian Corduş, Victor Andrieş şi Fabian Rusu.

Redactat: Marius Șuiu
Sursa: www.monitorulsv.ro