LPS Suceava a reuşit performanţa de a se califica la turneul final, în primele şase echipe din ţară

Echipa de volei cadeţi a Liceului cu Program Sportiv din Suceava, pregătită de antrenorul Tudor Orăşanu, a reuşit zilele trecute o performanţă notabilă, şi anume calificarea directă la turneul final al Campionatului Naţional de Volei. Voleibaliştii suceveni au evoluat în seria a II-a a turneului semifinal I la Bucureşti, alături de gazdele de la CTF Mihai I Bucureşti, CSȘ Tulcea şi CSȘ 1 Constanţa. Faţă de anul trecut, regulamentul de promovare în ultimul act s-a schimbat, astfel că numai câştigătoarele din cele trei serii s-au calificat direct, iar echipele de pe locul II şi III vor merge la turneul semifinal II. LPS Suceava a început turneul cu cel mai greu meci, în compania gazdelor, echipa vicecampioană de anul trecut ce şi-a întărit lotul cu trei jucători valoroşi din ţară, unul fiind de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, Adrian Holotă. Sucevenii au început foarte bine şi au reuşit să se impună în primele două seturi cu 25 – 23 şi 27 – 25, dar mai apoi au cedat următoarele două acte cu acelaşi scor, 15 – 25. În tie-break, elevii lui Tudor Orăşanu au fost mai pragmatici şi şi-au adjudecat victoria după 15 – 12. În meciul doi, Suceava a trecut fără probleme de CSȘ 1 Constanţa cu scorul de 3 – 0 la seturi.

Sucevenii au câştigat şi ultimul meci, după ce au fost conduşi cu 1 – 0 la seturi

În cel de-al treilea şi ultimul meci, LPS Suceava era nevoită să câştige cu 3 – 0 sau 3 – 1, deoarece la 3 – 2 ajungea la egalitate de puncte cu bucureştenii, iar aceştia stăteau mai bine la setaveraj. Voleibaliştii lui Tudor Orăşanu au intrat timoraţi în teren şi au pierdut primul set din disputa cu Tulcea, dar mai apoi s-au mobilizat şi au câştigat în final cu 3 – 1 la seturi, asigurându-şi astfel calificarea directă la turneul final.

„Este o performanţă extraordinară pentru noi, deoarece este mult mai greu să ajungi la turneul final în acest an, când doar prima din serie se duce mai departe direct. A fost un turneu greu, dar mă bucur că sportivii noştri s-au descurcat extraordinar, în ciuda presiunii unui public ostil, a oboselii apărute în ultimul meci, a lipsei experienţei în astfel de turnee tari. Am învins echipa gazdă, care cu siguranţă se va califica de la semifinal II şi va fi una din candidatele la medalii. Această calificare este confirmarea muncii de cinci ani încoace, cu bune şi rele, şi de aceea le mulţumesc sportivilor şi părinţilor lor pentru că i-au susţinut să ajungă până aici, chiar dacă unii dintre ei sunt la colegii naţionale, precum <Petru Rareş> sau <Ștefan cel Mare> din Suceava”, a declarat antrenorul sucevean Tudor Orăşanu.

LPS Suceava a folosit la Bucureşti un lot de jucători format din: Ștefan Verciuc, Alexandru Raţă, Vlad Buhu (căpitan), Gheorghe Buiciuc, Tudor Ștreangă, Iulian Florea, Iustin Cioban, Marius Bortă, Denis Croitor, Alexandru Roman, Vlad Ștreangă şi Kevin Varvaroi. Pe parcursul campionatului în echipă au evoluat şi Valentin Istrate şi Alin Romaniuc, sportivi ce din motive întemeiate n-au putut să meargă la Bucureşti.

LPS Suceava va intra în lupta pentru medalii naţionale la turneul final în perioada 7 – 11 iunie, într-o locaţie ce se va stabili după desfăşurarea turneului semifinal II.

Redactat: Marius SUIU

Sursa:www.monitorulsv.ro