„Jocurile copilăriei”

Prof. Ilciuc Raluca împreună cu elevii clasei a VIII-a A au hotărât să o petreacă afară în natura plină de forță și vitalitate.

Ziua a început cu o competiție sportivă de handbal în cadrul căreia băieți și fete din cadrul liceului s-au întrecut pentru un loc cât mai bun în clasament. Totul s-a jucat la intensitate maximă, iar elevii și-au însușit noțiunile: Joacă!, Aici și acum!, Gândește pozitiv! Respiră! Relaxează-te! Energizează-ți musculatura! După meci au învățat să-și analizeze și să-si vizualizeze jocul.

Ziua a continuat cu o activitate care s-a numit „Jocurile copilăriei”. În cadrul acestei activități domnișoara profesor Ilciuc Raluca a încercat să scoată elevii din  lumea  virtuală și să-i facă să  resimtă bucuria jocurilor copilăriei fără tehnologie, să fie fericiți indiferent de ce au și să știe să își creeze un obiect de joacă din orice. Jocurile pe care le-a pus în practică au fost: „Rațele și vânătorii”, „Țară, țară, vrem ostași!”,  „Flori, fete sau băieți!” și „Sticluța cu otravă” . Elevii au făcut mișcare în mod distractiv, și-au exersat ținta și precizia, atenția și abilitatea de strategizare. În cadrul acestor activități distractive  jucătorii au învățat să respecte reguli.