Împreună pentru pace

impreuna_pentru_pace_afis_2016Proiectul „Împreună pentru pace” s-a desfăşurat în perioada 12.11.2016-20.11.2016, având ca moto: ,,Când puterea dragostei va înlocui dragostea de putere, atunci lumea va cunoaște pacea” (Jimmy Hendrix). Coordonatori au fost prof. Lohănel Cristina, director adjunct și prof. Dobroghii Alina, coordonator de programe și proiecte educative. Echipa de proiect a fost formată din doamnele profesoare Ciubotariu Alina-Raluca, Mititiuc Șveica Loredana, Chiselev Dorina, Croitoru Ana Daniela și Șuleap Irina.

Proiectul a avut ca obiective: promovarea respectului, responsabilităţii şi curiozităţii privind problematica păcii, descoperirea unor personalităţi care au luptat pentru pace, dezvoltarea capacităţii de a trata şi a clasa informaţiile, capacitatea de a coopera şi a lucra în echipă. Grupul ţintă a fost alcătuit din 166 de elevi ai claselor: pregătitoare (15 elevi), a II-a (19 elevi), a X-a E (28 elevi), a X-a F (28 elevi), a XI-a E (28 elevi), a XII-a D (23 elevi), a XII-a E (25 elevi) de la LPS Suceava

Proiectul a debutat cu sesiuni de instruire a elevilor de liceu (13-14.11.2016), a urmat o perioadă de pregătire a sesiunilor de informare (15.11.2016), perioada cea mai amplă fiind dedicată sesiunilor de informare a elevilor (16-19.11.2016).

S-au desfășurat următoarele activități: La paix et la violence (prof. Mititiuc Loredana), Ce pot face pentru lumea mea? (prof. Șuleap Irina), Pacea – un pas înainte pentru dezvoltarea umanității (prof. Dobroghii Alina, prof. Ciubotariu Alina), Concurs de afișe pentru pace! (prof. Chiselev Dorina), Pace pentru noi, cei mici! (prof. Croitoru Daniela).

În perioada 18-20.11.2016 au avut loc diseminarea şi mediatizarea proiectului. Produsele finale sunt: albumul foto, posterul proiectului, colajele și PPT-urile realizate de elevi. Rezultatele proiectului au fost expuse în şcoală.

Click (aici) pentru articol în format PDF