IHAI EMINESCU – 166 de ani de la nașterea marelui scriitor

 Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului nostru național, Mihai Eminescu (1850-1889). Aşadar, şi la Liceul cu Program Sportiv Suceava, elevii l-au recitit pe Mihai Eminescu, au recitat, au cântat pe versurile sale, au realizat colaje (cl a IX-a C).
Pe 15 ianuarie 2016, în aula liceului nostru, elevi din clasele a XI-a E, a XII-a B, a XII-a A, a XII-a C, a XI-a B, a XII-a F au participat la manifestările artistic-educative, menite să celebreze 166 de ani de la naşterea marelui poet român, Mihai Eminescu.
Activitatea a fost coordonată şi organizată de membrii Catedrei de Limbă şi literatură română (prof. Agnes-Monica Popescu, prof. Ana-Mihaela Popescu, prof. Alina-Raluca Ciubotariu, prof. Silvia Toma, prof. Maria Strugari), cu sprijinul d-lui. bibliotecar (prof. Gabriel Chiricheş).
Punctul de plecare l-a constituit prezentarea vieţii şi operei eminesciene de către o elevă din clasa a XII-a A. Spiritul competitiv i-a antrenat nu numai pe elevii din clasele a XI-a E şi a XII-a B, care au participat la concursul legat de viaţa şi opera lui M.Eminescu, ci pe toţi participanţii, elevi şi profesori deopotrivă. Concursul, jurizat de dl.bibliotecar, prof. Gabriel Chiricheş, şi de doi elevi din public, a fost câştigat de elevii clasei a XI-a E, deşi la finalul activităţii cu toţii s-au simţit câştigători.
Concursul a fost urmat de recitarea unor poezii eminesciene de către câţiva elevi din clasa a XII-a C şi două melodii pe versuri de Mihai Eminescu, interpretate de trei eleve din clasa a XI-a E.
Activitatea s-a încheiat cu premierea participanţilor și bineînțeles cu o discuție liberă legată de influența poetului Mihai Eminescu în cultura românească. 
Redactat: Prof.