Handbaliste de excepție

tumulteanu_irina_handbal_lps_suceavaPrima care s-a impus pe plan naţional şi internaţional a fost Tomuleanu Irina, componentă a lotului naţional de junioare şi de tineret, participantă la Campionatul European de Tineret. Are peste 30 de jocuri în loturile României şi peste 50 de goluri marcate în aceste partide. A jucat la HC Activ Ploieşti, apoi la HC Dunărea Brăila, unde a jucat în cupele europene.

ruscior_ramona_handbal_lps_suceavaAbsolventă a promoţiei 2003, Ruscior Ramona se transferă la o echipă de top din România: CS Tomis Constanţa. De acolo ajunge la HC Dunărea Brăila, unde realizează performanţa de a ajunge cu echipa în semifinalele Challenge Cup în ediţia 2007-2008. În 2009 se transferă la echipa de Ligă Naţională HCM Roman.

lupu_marcela_handbal_lps_suceavaCele două au fost urmate îndeaproape de Lupu Marcela, care ajunge tot la Brăila. Obţine aceleaşi performanţe cu echipa HC Dunărea, în campionatul intern şi în cupele europene. Face parte din loturile de junioare şi de tineret ale României. Cea mai bună performanţă o reprezintă locul III obţinut la Campionatul Mondial de Tineret din Canada cu echipa naţională a României în 2006.

Mai multe absolvente au ajuns să apere culorile unor echipe de senioare în prima şi a doua ligă din ţară: Botezatu Alina, Georgescu Oana, Iacob Simona, Dăscălescu Alina, Moloci Alina, Ciobanu Alina, Serediuc Andreea, Tănăsucă Andra, Ungureanu Raluca.

irimia_raluca_handbal_lps_suceavaIrimia Raluca, la absolvire ajunge la HC Dunărea Brăila, după ce a obţinut o serie de succese cu lotul naţional al României al junioarelor, dar şi în cel de tineret..

 

polocoser_andreea_handbal_lps_suceavaSpecializată pe postul de portar, Polocoşer Andreea Alexandra are numeroase apariţii în echipa naţională de junioare şi tineret, fiind o jucătoare de bază.La absolvire a jucat la Dunărea Galaţi, apoi la HC Roman. Liga naţională.

 

ivan_irina_handbal_lps_suceavaIvan Irina a făcut  parte din lotul de junioare şi apoi de tineret, pregătindu-se la CN de la Râmnicu-Vâlcea. A participat la numeroase competiţii internaţinale, cel mai valoroase rezultate fiind: locul X laCampionatul European OPEN 2010 – junioare, 06-11.07.2010, Suedia – Gotheborg şi Turneu final Campionatul European de Tineret.

Redactat: prof. Petru Brândușe