Gala LPS Suceava

Programul „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!” la Liceul cu Program Sportiv Suceava, a debutat cu o activitate eveniment – „Gala LPS Suceava”, în cadrul căreia am încercat, și sperăm că am reușit, să îmbinăm sportul și arta.

Elementul principal al Galei LPS Suceava a fost meciul de handbal organizat în memoria domnului profesor Bernicu Dumitru, fost director al Liceului cu Program Sportiv Suceava. Au fost prezenți și au jucat foști elevi ai domnului Bernicu, actuali sportivi de performanță, actuali profesori ai liceului, actuali elevi ai școlii. Arbitrajul meciului a fost asigurat de tineri sportivi, elevi în clasa a IX a B. De acest eveniment s-a ocupat profesorul Răzvan Bernicu.

Invitați speciali au fost domnul inspector general prof. Gheorghe Lazăr, domnul Cornel Grosar, din partea Consiliului Local al Municipiului Suceava și domnul profesor Emil Simion, fost profesor de limba și literatura română la LPS Suceava .

În pauza meciului de handbal, trupa de dans a LPS Suceava a prezentat, într-o formă artistică, principalele sporturi pentru care liceul este recunoscut la nivel național – handbal, fotbal, volei, rugby.

Imagini de la finalul meciului… emoția, mândria de a face parte din echipa LPS, bucuria amestecată cu o tristețe care va rămâne mereu în sufletele noastre, a celor care l-am cunoscut pe domnul profesor Dumitru Bernicu…toate aceste sentimente se pot surprinde în fotografiile ce urmează.

Gala LPS a avut și un al doilea episod, un spectacol artistic, plin de dans, cântec, voie bună, spectacol realizat de elevi, sub coordonarea doamnei profesor Vasiliu Aniela.

Spectacolul a fost susținut de elevii clasei pregătitoare (îndrumător prof. Papuc Ionuț), elevii clasei I (îndrumător prof. Croitoru Daniela) și eleva Boștiog Georgiana (din clasa a XI a E) care a intrepretat trei melodii în limba română, franceză și engleză.

De semenea, sub îndrumarea doamnei profesor Mititiuc Loredana, un grup de elevi din clasa a XII a E a realizat un moment artistic în limba franceză. Domnișoara profesor Ilciuc Raluca și domnul profesor Acsinte Tudorel au îndrumat un grup de elevi care au dansat pe o melodie în limba franceză.

Din spectacol nu a lipsit nici dansul contemporan, prezentat de trei elevi din clasa a IX a.

Teatrul și-a făcut simțită prezența printr-un monolog prezentat de eleva Mihai Alina, din clasa a IX a E, și printr-o scenetă în limba engleză și limba spaniolă.

„Sportivii” sunt talentați și la muzica populară, două eleve reușind să ridice publicul în picioare.

Larga participare la ambele activități ce au alcătuit Gala LPS ne face să credem că acest eveniment, din prima zi a Săptămânii Altfel, a reprezentat o activiate de succes.

Subscevent activităților derulate a fost lansat, în format digital, volumul „Vocație și împlinire la Liceul cu Program Sportiv Suceava” (ISBN 978-606-625-196-9) prin intermediul căruia dorim să prezentăm liceul și oportunitatea  de a fi și elev și sportiv.gala_lps_suceava_2016

De realizarea posterului de promovare a evenimentului s-a ocupat doamna profesor Nichitean Mihaela.

decoratiuni_de_paste_gala_lps_suceavaUn rol important în realizarea galei l-a avut Consiliul Școlar al elevilor, coordonat de doamna profesor Muresan Loredana. Membrii CȘE au realizat și  o expoziție cu vânzare a unor decorațiuni de Paște, care au fost realizate din materiale reciclabile.

Coordonatori ai întregii activități au fost domnul director profesor Radu Ioan, doamna director adjunct profesor Lohănel Cristina și doamna coordonator de programe și proiecte educative profesor Dobroghii Alina.

 O activitate de succes Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun! – format pdf

Sursa foto: www.gazetasv.ro

Redactat: Prof. Dobroghii Alina