Festivalul de teatru pentru copii și tineret

Timp de nouă ediții „Festivalul de teatru pentru copii și tineret”, Suceava, și-a propus să promoveze teatrul românesc în rândul elevilor suceveni și să dezvolte gustul acestora pentru dramaturgie prin descoperirea de tinere talente.

Liceul cu Program Sportiv Suceava nu a ratat prezența la nicio ediție a acestui Festival Național, reafirmând încă o dată, dacă mai era nevoie, că elevii acestui liceu nu sunt talentați doar la sportul pe care îl practică, ci manifestă talente deosebite și în domenii artistice.

festivalul_de_teatru_pentru_copii_si_tineret_lps_suceava_1Pe parcursul anilor elevi ai  Liceului cu Program Sportiv Suceava s-au remarcat prin câștigarea unor premii atât la secțiunea monolog cât și la trupe. Elevii participanți au fost și de la gimnaziu și de la liceu, unul dintre elevii noștri alegând, după absolvirea liceului, cariera de actor, el continuându-și studiile la Facultatea de Teatru București (Alexandru Coțofrec). La ultima ediție a IX-a, Alexandru Coțofrec a făcut parte din juriul acestui Festival, condus de renumitul actor Adrian Păduraru.

Dorința de manifestare a înclinațiilor artistice va fi mereu importantă pentru elevi,  aceștia reușind să-și canalizeze surplusul de energie datorat adolescenței în direcția artei teatrale sau a muzicii. Ca vechi organizator al Festivalului de teatru pentru copii și tineret am remarcat pasiunea acestora pentru dramatizare și talentul lor actoricesc. Elevii liceului reușesc să formeze trupe de teatru, dovedesc curajul de a înfrunta dificultățile și tracul unui monolog dramatic și primesc aplauze în cadrul multor spectacole artistice. Pasiunea pentru reprezentare scenică, pentru dramatizare s-au observat și în prezența elevilor la workshop-uri pe această temă.

La ultima ediție a acestui Festival din partea  școlii a participat trupa  POSEDAȚI DE SENTIMENTE  formată din elevele clasei a IX-a E (a X-a E, acum), Olaru Bianca și Olinca Andreea.

Piesa de teatru prezentată era creația proprie a unui  membru al acestei trupe (Andreea Olinca-clasa a X-a E)

festivalul_de_teatru_pentru_copii_si_tineret_lps_suceava_2Practicarea unui sport nu exclude încercarea de manifestare a unor talente artistice, dorința de a urca pe scena unui Festival de teatru  și intrarea în competiție cu numeroase trupe atât din județ cât și la nivel național. Orice copil are numeroase talente care așteaptă să fie descoperite, iar votul și aprecierea publicului nu se pot obține decât prin confruntarea directă cu acesta, adică pe scenă.

Elevii liceului pot și reușesc să impresioneze mereu prin participarea lor la actul artistic,prin îmbinarea armonioasă a pregatirii sportive cu o manifestarea dramatizată a limbajului sufletului.

TEATRUL ÎNSEAMNĂ METAMORFOZĂ: UN ARTIST SE TRANSORMĂ ÎN ȘOARECE SAU ÎN CE VREA EL; DIN OM BUN DEVINE RĂU.” (Silviu Purcărete).

Redactat: Prof. Strugari Maria