„Europa Festival – Rencontre sportive et culturelle”

„Europa Festival – Rencontre sportive et culturelle”-Mayenne, Franţa, 2011

Asociaţia Educatorilor Suceveni, în calitate de partener local în cadrul acestui proiect, în colaborare cu LPS Suceava, a coordonat participarea la festival, reprezentând Suceava în activităţile culturale şi sportive.

La acest festival, organizat de Casa Europei din Mayenne, au participat 13 ţări din Europa, fiind prezenţi aproximativ 800 de participanţi din 22 de oraşe înfrăţite cu Laval.

La jocurile sportive colective au fost constituite echipe multinaţionale, cu sportivi din ţările participante, în scopul evidenţierii comuniunii interculturale şi a spiritului de solidaritate.

Jocurile de handbal s-a disputat în sala Gambetta din Mayenne, la competiţie participând echipe din Cehia, Estonia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Romania şi Franţa. Suceava, reprezentată de LPS Suceava şi întărită cu un sportiv din Tallinn, s-a prezentat foarte bine, câştigând competiţia.

europa_festival_lps_suceava

Liceul cu Program Sportiv Suceava a fost partener în cadrul proiectului internațional Youth in Action Europa Festival – Recontre Sportive et culturelle – Young European on Stage: Let’s Vote!cCare s-a derulat în perioada septembrie 2013 – septembrie 2014. În perioada 28.04.2014 – 11.05.2014, a avut loc întâlnirea de proiect în Laval, Franța la care au participat 21 de elevi ai LPS însoțiți de profesorii Alina Dobroghii, Alina Ciubotariu, Tudorel Acsinte și Maria Pavelescu.

europa_festival_lps_suceava_1