Elevii de la LPS și-au sărbătorit bobocii în cadrul unui spectacol inspirat din Grecia Antică

Joi seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor a avut loc Balul bobocilor al Liceului cu Program Sportiv Suceava. Sportivii și-au sărbătorit colegii de clasa a IX-a în cadrul unui spectacol inspirat din Grecia Antică. Primii care au intrat în scenă au fost bobocii, îmbrăcați în ținute specifice epocii.
In cadrul spectacolului s-au împletit momente de dans, teatru și muzică, astfel încât seara a adus în fața publicului o diversitate de pași de dans, stiluri muzicale și scenete umoristice. După ce bobocii au făcut cunoștință cu publicul, pe scenă au urcat opt dintre membrii trupei de dans a liceului, Shok, care și-au pus în evidență talentele de dansatori pe ritmuri de rock’n’roll. Apoi scena le-a aparținut elevelor Andreea Dugan și Diana Naherniac, din clasa a XI-a E, care au adus în fața pu­blicului o scenetă plină de umor, intitulată “Translatorul”

După acest moment scena le-a aparținut din nou celor nouă perechi de boboci aspiranți la titlul de Miss și Mister, aceștia fiind supuși de această dată la prima probă din cadrul competiției, cea de dans, în cadrul căreia au demonstrat că pot dansa pe ritmuri grecești.
Spectacolul a continuat cu Beatrice Ropciuc care a cântat o melodie consacrată a trupei Cargo, “Dacă ploaia s-ar opri”, urmată de trupa The ’99. Rania Kutkut a interpretat împreună cu Ioan Gavrilovici melodia “Say something”, urmată de Diana Naherniac cu un moment de dans contemporan. După muzică și dans a sosit din nou momentul pentru o scenetă plină de umor. Elevii Carmen Buliga și Cristian Păcuraru au interpretat personajele Gheorghe și Floarea în sceneta “Surdul nu aude, dar le potrivește”. Seara a continuat cu o suită de momente folclorice, mai mulți elevi ai liceului dansând sau cântând pe ritmuri tradiționale românești.

După aceste momente artistice a sosit momentul pentru proba de talente a bobocilor. Aceștia au urcat rând pe rând pe scenă, încercând să își pună cât mai bine în evidență abilitățile de dansatori, cântăreți sau oratori. De asemenea, bobocii au dat dovadă de talente mai puțin comune, cum ar fi abilitatea de a face beatbox sau arte marțiale.
In spiritul temei alese, elevii din trupa de dans a liceului au adus pe scenă un alt moment de dans grecesc, moment urmat de urcarea pe scenă a elevilor Petrică Reziuc și Florin Cozmiuc, care au interpretat sceneta “Cum se stă pe Facebook”. Printre momente de dans și cântec, bobocii au ajuns la cea de-a treia probă din cadrul concursului, compusă din proba de seară, o probă de cultură generală și o nouă probă de dans. După ce au intrat rând pe rând pe scenă, bobocii au răspuns întrebărilor despre Grecia Antică, iar apoi și-au demonstrat încă o dată eleganța pe ritmuri de vals.

După alte câteva momente de muzică și dans și de mulțumiri adresate elevilor și cadrelor didactice implicate în organizarea balului, pe scenă și-a făcut apariția invitatul special al serii, Nane, alături de care cei prezenți în sală au cântat și au dansat timp de mai bine de jumătate de oră.
Laureații serii, cei care au reușit să convingă juriul prin eleganță, inteligență și talent au fost: Bianca Manole și Andrei Bernicu, Miss și Mister LPS 2017; Irina Ioana Huțu și Alexandru Roman au obținut locul al II-lea și titlul de Miss și Mister Talent, iar Alexandra Cercelaru și Andrei Iulian Cernăuțan au obținut locul al III-lea și titlul de Miss și Mister Popularitate.

Sursa: Alexandra IONICA – www.obiectivdesuceava.ro