Elevii claselor a X-a E și a XII-a E au vizitat Muzeul de Istorie

În data de 23 martie 2017 s-a desfășurat activitatea „Să ne cunoaștem istoria” în cadrul Programului Național „Școala Altfel”, coordonată de doamnele profesoare GĂITAN Angela și CIUBOTARIU Alina-Raluca. Elevii claselor a X-a E și a XII-a E de la Liceul cu Program Sportiv Suceava au vizitat Muzeul de Istorie din municipiul Suceava.

Activitatea a început cu expoziţia permanentă care are la bază istoria locală. Elevii au observat numeroasele descoperiri arheologice făcute de-a lungul timpului,  obiectele de patrimoniu expuse fiind explicate în contextul lor istoric. În cele 27 de săli, expoziţia de bază a Muzeului de Istorie se desfăşoară cronologic, de la cele mai vechi descoperiri arheologice până la Revoluţia din decembrie 1989. Evenimentele petrecute de-a lungul istoriei sunt însoțite de obiecte de podoabă, arme, monede, vase, textile arheologice etc. Toți participanții au fost impresionați de Sala Sfatului Domnesc, reconstituirea unui monument de la Curtea din Suceava în vremea lui Ștefan cel Mare.      vizit_la_muzeu_1

În continuare au fost vizitate o expoziție de fotografii și cele patru săli destinate obiectelor de tezaur unde sunt expuse numeroase piese datorate descoperirilor arheologice, de la cele mai vechi, din secolul al VI-lea î.Hr. și până la cele mai noi, de la sfârșitul secolului al XVII-lea. De asemenea, sunt expuse fragmente de textile arheologice descoperite în urma cercetărilor făcute la numeroase biserici din orașul și din județul Suceava, medalii, decorații, obiecte de podoabă și de armament datate în secolele al XVII-lea-al-XX-lea.