Drumeție în parcul Șipote și la Cetatea de Scaun a Sucevei

În cadrul Săptămânii ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”, elevii claselor a VII-a A și a VII-a B au efectuat joi 21. 04. 2016, o drumeție în parcul Șipote și la Cetatea de Scaun.

drumetie_cetatea_de_scaun_a_sucevei_lps_suceava_1 Scopul activității a fost acela de formare şi dezvoltare la elevi, a unor atitudini de investigare şi cercetare a orizontului local prin implicare directă.

Elevii și-au propus să cunoască istoria locurilor și frumuseţile orizontului local, să observe speciile florei parcului. În acest sens, ei au căutat informații despre Cetatea de Scaun și au aflat că a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru  Mușat, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare. În prezent, Cetatea Sucevei a fost restaurată și modernizată.

parcul_sipote_lps_suceavaParcul Șipote (cunoscut și sub numele de Parcul Cetății) este un parc dendrologic, amenajat în partea de sud-est a municipiului Suceava, în imediata vecinătate a Cetății de Scaun. Are o suprafață de 7 hectare și a fost amenajat între anii 1975- 1977. Printre speciile de arbori și arbuști plantate aici, menționăm: bradtisămolidpin silvestruplop alb, ienupăr ornamental, salcâm japonez, fag, mesteacăn, nuc american, liliac etc.

            Activitatea a fost coordonată de doamnele profesoare Lili Sfichi și Adriana Zaprațan.

Redactat: Prof. Zaprațan Adriana