Drumeție în pădurea Zamca

Elevii claselor a IX-a A, a IX-a E și a X-a A, însoțiți de d-nii diriginți au efectuat o drumeție în pădurea Zamca, mănăstirea Zamca și la Cetatea Șcheia. Activitatea a avut ca obiectiv cunoaşterea orizontului local și a istoriei locului.
În acest sens, elevii au căutat informații despre Cetatea Șcheia și au aflat că a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea în timpul domniei lui Petru Mușat, în aceeași perioadă cu Cetatea de Scaun a Sucevei. A fost considerată cea mai veche cetate de piatră din epoca feudală, construită într-o zonă greu accesibilă, pe un deal care domină valea râului Suceava și a pârăului Șcheia. Motivul alegerii acestei zone era de ordin strategic, de aici putând fi supravegheate drumurile dinspre nord și vest.

Mănăstirea Zamca este cel mai important edificiu religios construit de colonia armeană din orașul Suceava. Complexul medieval Zamca, a fost ridicat în anul 1606 de armenii refugiați în Moldova încă din secolul al XVI-lea. Sfântul lăcaș a fost supus în ultimii ani unor ample lucrări de restaurare, finanțate de Ministerul Culturii și Cultelor.

Activitatea a fost coordonată de domnii profesori Angela Găitan, Cristina Lohănel, Adriana Zaprațan și Vasile Moșuc.