Eşti aici
Acasă > Despre noi > Scurt istoric

scurt_istoric_lps


Liceul cu Program Sportiv Suceava și-a început activitatea în anul școlar 1992 – 1993 devenind în scurt timp o emblemă a județului Suceava în primul rând prin rezultatele de excepție obținute pe plan județean, național și internațional în domeniul sportului de performanță individual și pe echipe.

Ca un pas firesc al evoluției unui liceu cu profil sportiv, in anul 2004 a fost inaugurată sala polivalentă, o investiție care avea să-și arate roadele în perioada imediat următoare prin performanțele obținute la nivel național în special la secțiile de handbal și volei.

O bornă importantă în scurta istorie a Liceului cu Program Sportiv Suceava, poate fi considerat anul 2008 datorită faptului că, în urma unui proces complex, această unitate de învățământ a fost declarată „Eco-școală” primind odată cu această titulatură și celebrul drapel verde care ne onorează și ne obligă să continuăm programele, proiectele privind mediul înconjurător.

Evoluția permanentă și pozitivă a acestei unități de învățământ a fost confirmată și în anul 2014 când a fost obținut certificatul de „Școală Europeană”.

Anul 2015 își merită cu prisosință un loc important în istoria Liceului cu Program Sportiv Suceava, fiind anul în care s-a finalizat un proiect realizat prin fonduri europene, investiție care ridică standardele acestei unități de învățământ la nivelul campusurilor din țările Uniunii Europene.

Redactat: prof. Claudiu Sevaciuc

Top