#DopOut: Social network and peer education against doping

Liceul cu Program Sportiv Suceava este partener al Asociației Județene Sportul pentru Toți Suceava în cadrul proiectului #DopOut.

Acesta se derulează pe o perioadă de 2 ani (2017-2018) cu coordonarea și susținerea Unione Italiana Sport per Tutti – UISP Roma Italia și cu cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus +. Pe lângă AJSPT Suceava regăsim și alți parteneri: Green Ways Grecia, Sport Union Austria, Radio Capo D’Istria Slovenia, Mougla Governorate Turcia sau CONI- Comitetul Olimpic Italian.

Grupul țintă îl reprezintă elevii sportivi cu vârste cuprinse între 14-16 ani de la LPS Suceava care sunt angrenați în diverse forme de legitimare sportivă. Activitățile derulate constau în sesiuni de pregătire online, întâlniri de lucru cu elevii și profesorii dar și organizarea de evenimente sportive.

Toate acestea sunt făcute cu ajutorul formatorilor specilizați dar și cu aportul elevilor angrenați în activități ca inițiatori ai “peer education”. Aceștia furnizează informații legate de consumul de substanțe dopante în rândul sportivilor, al consumului irațional de medicamente fără prescripție medicală sau a alimentației nesănătoase. În proiect sunt angrenate ca surse externe de informare diverse instituții specializate, ca Agenția Națională Anti-Doping sau farmaciști.